miércoles, 9 de mayo de 2007

¿Què és una pissarra digital i quants tipus n'hi ha?

La Pissarra Interactiva, també denominada Pissarra Digital Interactiva, digital whiteboard, pissarra electrònica, tàctil, etc. Consisteix en un ordinador conectat a un video-projector, que projecta a grans mides la imatge de la pantalla sobre una superfície, des de la que es pot controlar l'ordinador, fer anotacions manuscrites sobre qualsevol imatge projectada, així com guardar-les, imprimir-les, enviar-les per correu electrònic i exportar-les a diversos formats. Els tipus que n'hi ha són els següents:

  • PDi (Pissarra Digital Interactiva de gran format): Es referix al cas en què el professor o el presentador realitza les anotacions des de i sobre la superfície de projecció.

  • PDiP (Pissarra Digital Interactiva Portàtil): En aquest cas es tracta de fer el mateix però des de qualsevol lloc de l'aula o de la sala. La superfície de projecció pot ser una pantalla estàndard o la paret i el perifèric des del que es maneja l'ordinador i des del que es fan les anotacions manuscrites és semblant a una pastilla gràfica amb llapis electrònic.

  • Tablet Monitor: En aquest cas el perifèric des del que es realitza el control de l'ordinador i les anotacions manuscrites és un monitor especial (combinació de monitor i pastilla).



No hay comentarios: